سلاله زهرا

  • خانه 
  • ورود 
  • تماس  

آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان هستند/ ماجرای دختری که سه روز بود مرده بود

04 دی 1393 توسط سلاله زهرا

کلیددار حرم حضرت ابوالفضل(ع):

آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان هستند/ ماجرای دختری که سه روز بود مرده بود

کشوان آل‌شیخ تاکید کرد: آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان علی‌الخصوص ایرانیان هستند که باید قدر این نعمت باارزش را بدانید.

به گزارش مشرق، حاج شیخ عباس محمد علی کشوان‌آل‌شیخ، خادم و کلیددار اقدم حرم مطهر قمر بنی‌هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع) است که قریب به 12 نسل از خانواده‌اش کلیددار حرم حضرت عباس (ع) بوده‌اند.

اجداد حاج شیخ عباس محمدعلی کشوان آل‌شیخ نزدیک به 485 سال توفیق کلیدداری حرم مطهر قمر بنی‌هاشم حضرت ابوالفضل‌العباس (ع) را داشته‌اند و اغلب آنها در روز عاشورا چشم از جهان فرو بسته‌اند.

شیخ عباس کشوان که قریب به 45 سال از عمرش خادم و کلیددار این حرم مطهر بوده گفت: اجدادم چند قرن پیش از ایران به عراق مهاجرت کرده‌اند.

*آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان هستند

وی با اشاره به اینکه همیشه برای مردم ایران دعای ویژه می‌کنم و علاقه خاصی به شیعیان ایران دارم، افزود: خداوند متعال رهبر فرزانه این کشور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را حفظ کند.

کشوان آل‌شیخ تاکید کرد: آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان علی‌الخصوص ایرانیان هستند که باید قدر این نعمت باارزش را بدانید.

*امام رضا(ع) همشهری ایرانیان هستند/ قدر این همشهری را بدانید

وی ادامه داد: حضرت امام رضا (ع) همشهری شما ایرانی‌ها هستند که باید قدر این همشهری را بدانید و سعی کنید همواره به زیارت این امام همام بروید.

کشوان آل‌شیخ با بیان اینکه امروزه ایرانیان علاقه خاصی به امام هشتم(ع) دارند، افزود: حضرت علی ابن‌موسی‌الرضا (ع) گوهر بسیار بزرگی در کشور ایران و موجب برکات فراوانی برای مردم این سرزمین هستند.

*نماز و زیارت عاشورا کلید حل مشکلات است

این پیرغلام اهل بیت(ع) گفت: در خانه‌ای که نماز خوانده شود، قطعا ملائکة‌الله در آن خانه حضور پیدا می‌کنند و خواندن زیارت عاشورا نیز برکات فراوانی داشته و کلید حل مشکلات است.

*اربعین نشان‌دهنده اقتدار مسلمانان است

وی با بیان اینکه امسال افراد مختلفی از سراسر جهان خود را با پای پیاده به کربلا رساندند، گفت: این حرکت عظیم نشان داد که مسلمانان هیچ‌گاه از پایبندی به مقدسات و اعتقادات خود کوتاه نمی‌آیند.

کلیددار حرم ابوالفضل(ع) ادامه داد: موضوع استراحت و خوراک جمعیت چندین میلیونی زوار اربعین حسینی معجزه‌ای است که به‌خوبی انجام شد.


خوشبختانه علی‌رغم تبلیغات دشمنان، امسال چندین میلیون زائر در مراسم اربعین حضور یافته و حماسه‌ای بزرگ آفریدند و مشت محکمی بر دهان گروه‌های تروریستی زده و اقتدار خود را نشان دادند.

*ازدواج به زندگی انسان برکت می‌دهد

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش ازدواج در کامل شدن زندگی جوانان و برکات آن اشاره کرد و افزود: ازدواج موجب کامل شدن فرد و رونق زندگی می‌شود.

خادم حرم حضرت ابوالفضل (ع) گفت: من در طول زمانی‌ که کلیددار بوده‌ام، خاطرات و معجزات بسیار زیادی از ابوالفضل‌العباس (ع) دیده و شنیده‌ام، اما همیشه موضوعاتی‌که با چشمان خود دیده‌ام را بازگو خواهم کرد.

*ماجرای دختری که سه روز بود مرده بود

خادم حرم قمر بنی‌هاشم (ع) تصریح کرد: شبی قبل از نماز صبح در اطراف ضریح مطهر حضرت عباس(ع) بودم و دیدم زن عربی دختر خود را بر روی پشت خود بسته و با ورود به حرم، ضریح را دید و سجده کرد و به زیارت پرداخت.

حاج عباس بیان داشت: این خانم حدود چند ساعت ضریح مبارک را زیارت کرد و من حساب کردم حدود 55 مرتبه به دور ضریح چرخید و هر بار که یک دور تمام می‌شد، چیزی می‌گفت و دوباره حرکت می‌کرد، نماز صبح که تمام شد، دیدم که آن دختر بچه در کنار ضریح گریه می‌کند و هرچه گشتم مادرش را پیدا نکردم.

وی ادامه داد: سراسر حرم را گشتم و بالاخره آن زن را دیدم در گوشه‌ای خوابیده و به سختی از خواب بیدار شد. کلیددار حرم ابوالفضل (ع) عنوان کرد: به او گفتم بچه‌ات گریه می‌کند که ناگهان سراسیمه از جا بلند شد و با بغض فریاد می‌زد زنده شد؟ زنده شد؟

وی تاکید کرد: آن زن گفت بچه‌ام سه روز است که مرده و او را آوردم تا اینجا زنده شود، زیرا اگر پدرش می‌دانست، قطعا مرا می‌کشت.

حاج عباس گفت: طبق رسم حرم بلافاصله آن کودک را به اتاقی که پنجره‌اش به سوی صحن مطهر قرار دارد بردم و این خبر را به استاندار و مرجع آن زمان اطلاع دادم.

این خادم حرم حضرت عباس (ع) در خاتمه برای تمام مردم ایران اسلامی آرزوی توفیق روزافزون کرد و گفت: قدر امنیت و کشور خود و مقام معظم رهبری را بدانید.

منبع: فارس

 2 نظر

۱۵ توصیه‌ مرحوم دولابی برای سبک‌زندگی

03 دی 1393 توسط سلاله زهرا

استاد اخلاق میرزا اسماعیل دولابی پیش از وفات برای زندگی مومنانه ۱۵ دستورالعمل راذکر می‌کند که به ترتیب درذیل آورده شده است.

۱٫هر وقت در زندگی‌ات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است.

۲٫زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و… نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.

۳٫اگر غلام خانه‌زادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم.

۴٫ گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است. حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه.

۵٫موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظر کوچک می کند و آخرت را بزرگ. حضرت امیر علیه السلام فرمود:یک ساعت دنیا را به همه ی آخرت نمی دهم. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن.

۶٫اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد.

۷٫تربت، دفع بلا می‌کند و همه ی تب ها و طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت می‌شود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور می‌کند.

۸٫هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصه‌دار که می‌شوید، گویا بدنتان چین می‌خورد و استغفار که می‌کنید، این چین ها باز می شود.

۹٫ تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی و…خدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی و… . کار محبت همین است.

۱۰٫با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود.

۱۱٫خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم.

۱۲٫ لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راست ی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود.

۱۳٫ازهر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست. اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن. بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دهه‌ی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله

۱۴٫دل های مؤمنین که به هم وصل می‌شود، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل شده است…شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند.”

۱۵٫هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در “الا”، تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه “الله”را بگو همه ی دلت را تصرف کند.

منبع:سراج 24

 2 نظر

حضرت زینب(سلام الله علیها)

17 آبان 1393 توسط سلاله زهرا

آیا حضرت زینب (سلام الله علیها) قبل از سفر به کربلا از شوهرش عبدالله بن جعفر، طلاق گرفته بودند؟

میان عبد الله بن جعفر و حضرت زینب(سلام الله علیها) طلاق و جدایی صورت نگرفته است.


به گزارش «شیعه نیوز»،  یکی از سوالات مطرح در خصوص کربلا اینکه آیا حضرت زینب(سلام الله علیها) قبل از سفر به کربلا از شوهرش عبدالله بن جعفر، طلاق گرفته بودند؟

پاسخ :

یکی از نویسندگان معاصر[1] نظریه‌ای را مطرح کرده‌ که میان عبد الله بن جعفر و حضرت زینب(سلام الله علیها) پیش از رفتن حضرت زینب به کربلا طلاق و جدایی انجام گرفته است، اما این نظریه دارای دلیل معتبر تاریخی نیست، بلکه تنها یک برداشت از روی حدس و گمانی است که گویا از فقدان نقل های تاریخی در مورد چگونگی زندگی این زوج بعد از واقعه کربلا سرچشمه گرفته است.

از طرفی؛ نقل‌ها و دلایلی هم وجود دارد که چنین برداشتی را تضعیف می‌کند؛ در این‌جا به برخی از این نقل‌ها و دلایل اشاره می‌شود:

یک. طبق برخی از نقل‌ها؛ حضرت زینب(سلام الله علیها) بعد از بازگشت از شام با شوهرش عبدالله زندگی نمود: «در مدینه قحطى(سال مجاعه) پیش آمد. زینب همراه شوهرش عبد الله بن جعفر به شام کوچ کردند و قطعه زمینى داشتند. زینب در همان‌جا در سال 65 هـ.ق درگذشت و در همان مکان دفن شد». [2]

طبق این نقل‌ میان عبد الله بن جعفر و حضرت زینب(سلام الله علیها) طلاق و جدایی صورت نگرفته است؛ هر چند کتاب‌های تاریخی معتبر اشاره‌ای به قضیه مجاعه(قحطی) مدینه نکرده‌اند.

دو. به نظر می‌رسد شبهه طلاق و جدایی حضرت زینب از عبد الله بن جعفر ریشه در این دارد که عبدالله با رفتن حضرت زینب(سلام الله علیها) به کربلا موافق نبود، غافل از این‌که عبدالله نه تنها با همراهی حضرت زینب(سلام الله علیها) با امام حسین(علیه السلام) مخالف نبود که حتی فرزندان خود را نیز به کربلا فرستاد و آنها در رکاب امام(علیه السلام) شهید شدند. همچنین عبدالله در خانه‌اش مجلسی عزا برپا کرد و پسر عموهایش و مردم به دیدار و تسلیت او می‌آمدند. عبد الله‏ رو به همنشینان خویش کرد و گفت: «خداى- عزّ و جلّ- [را در هر مصیبتى‏] حتى بر شهادت حسین(علیه السلام) حمد و سپاس می‌گویم، اگر با دست‌هایم به حسین کمک و یارى نکرده‌ام لااقل دو فرزندم با او مواسات و یارى نموده‌اند. به خدا سوگند، اگر نزدش حاضر بودم دوست می‌داشتم از او جدا نشوم تا در رکابش کشته شوم! به خدا چیزى که مرا وادار می‌کند از دو فرزندم دست کشیده، مصیبتشان را بر خود آسان سازم این است که آن دو در حال پایدارى و یارى برادر و عمو زاده‌ام حسین، از دست رفته‌اند».[3]

این‌که عبدالله پسران خود را برای یاری امام حسین(علیه السلام) فرستاد و نیز این سخنان او نشانگر این است که او در دل، حسین(علیه السلام) را دوست داشته و از او رنجشی نداشته است، چنان‌که در نامه‌اش، حسین بن علی(علیه السلام) را روشنایى زمین و چراغ رستگاران و امید مؤمنان می‌خواند.[4]

بنابر این، به نظر می‌رسد این نظریه، جز حدس و گمان نیست و مدرک قابل قبولی ندارد، و دیگر پژوهشگران تاریخی را نیز نیافتیم که این نظریه را تأیید کرده باشند.

————————–

[1]. این نظریه به دکتر عائشه بنت الشاطی نویسنده مشهور مصری منتسب شده است.

[2]. بنابر تحقیق و جست‌وجو؛ این نقل در کتاب‌های زیر آمده است:

1. کتاب «خیرات حسان»، تألیف محمد حسن خان اعتماد السلطنه (متوفّی 1313 هـ.ق). و وزیر معارف ایران در عهد قاجاریه. این اثر درباره شرح حال حدود 912 زن مشهور اسلام و نمونه اشعار گویندگان زن در سه جلد است. مؤلف، این کتاب را از مشاهیرالنساء‌ ــ تألیف محمد ذهنی افندی از ادبای عثمانی ــ ترجمه کرده و شرح حال بسیاری از زنان فاضله و دانشمند را بر آن افزوده است.

2. «هدیة الزائرین و بهجة الناظرین»،‏ تألیف شیخ عباس قمی که تکمیل کتاب «تحیة الزائر» محدث نوری (متوفّی 1320 هـ.ق) است. و شیخ عباس قمی این نظریه را از محدث نوری نقل می‌کند.اما خود شیخ عباس قمی این‌را نمی‌پذیرد که وفات حضرت زینب(سلام الله علیها) در شام باشد.

3. کتاب «نزهة اهل الحرمین فی تاریخ تعمیرات المشهدین‏»، تألیف سید حسن بن هادی صدر الدین عاملی اصفهانی کاظمی (متوفّی 1354 هـ.ق).

[3]. طبری، أبو جعفر محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، تحقیق: ابراهیم، محمد أبو الفضل، ج ‏5، ص 466، دار التراث، بیروت، چاپ دوم، 1387ق.

[4]. ابو مخنف کوفی، لوط بن یحیی، وقعة الطف، محقق و مصحح: یوسفی غروی، محمد هادی‏، ص 154، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ سوم، 1417ق؛ تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، ج ‏5، ص 387

منبع: جام
 2 نظر

عامل عربده کشی متکبران دنیا

05 آبان 1393 توسط سلاله زهرا

فراموشی سیر خلقت؛ عامل عربده‌کشی متکبران دنیا


SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز :

جلسه تفسیر آیت‌الله‌ وحید خراسانی، هر چهارشنبه‌ در مسجد اعظم قم برقرار است و هر هفته خیل عظیمی از اساتید و طلاب برای بهره از درس تفسیر ایشان گرد هم می‌آیند.

عقربه‌های ساعت اندک اندک به ساعت 9 نزدیک می‌شود. طلاب و فضلا و حتی مردم عادی گروه گروه خود را به مسجد اعظم می‌رسانند؛ ابتدا عرض ارادت و ادبی به بارگاه مطهر کریمه اهل بیت(سلام الله علیها) ، حضرت معصومه(سلام الله علیها) و احیانا قرائت فاتحه‌ای بر مزار بزرگان مدفون در کنار این مضجع.

ریش سفیدها و مسن‌ترها هم خود را زودتر به درس می‌رسانند تا بتوانند بر دیوارهای مسجد اعظم که یادآور درس بزرگانی مانند آیت‌الله عبدالکریم حائری یزدی، آیت‌الله بروجردی، علامه طباطبایی، امام خمینی و … است، تکیه بزنند و در محضر قرآن باشند و از تفسیر آیت‌الله‌ وحید خراسانی بهره برگیرند؛ درسی که شاید امروز یکی از بزرگترین حلقات و جلسات تفسیر قرآن در حوزه‌های علمیه است.

استادانی هستند که هرگاه به این مسجد می‎رسند، همچون کودکان دبستانی شوق و شور حضور در مکتب استاد را طلب می‎کنند.
دعای عهد و دعای فرج، پیش از حضور استاد در مسجد زمزمه می‎شود. حال نورانی مسجد را نورانی‎تر می‎کند؛ موسیقای عرفانی فرج‌خواهی مفسران و شاگردان و سربازان حضرت ولی عصر(عج) هر دلی را مجذوب می‎کند؛ این سفارش استاد است که پیش از حضور ایشان، چنین زمزمه‎ای در مسجد طنین‌انداز شود تا هم طلاب یادشان نرود که سرباز چه امیری هستند و هم فضا برای درس و بحث آماده شود.

آیت‌الله با همه کهولت سن و دشواری رفت و آمد، رأس ساعت 9 و 15 حاضر می‌شود؛ حاضران به احترام او یکپارچه بر می‌خیزند و استاد بر منبر تکیه می‌زند؛ بسم الله الرحمن الرحیم و درود و صلوات بر خاتم مرسلین و بعد هم ادامه تفسیر «یاسین».

آیت‌الله وحید خراسانی نقبی بر مطلب گذشته می‌زند و در ابتدای درس با قرائت آیه 37 تا 46 سوره یاسین می‌گوید: از فهم این آیات، کلید حل مشکل مبدأ و معاد و نبوت است. هم عالم و هم آدم، مبدا و معاد دارد؛ چراغ راه مبدأ و معاد که آن چراغ و سراج منیر است، خاتمیت است؛ هرکسی به این مبدا و معاد عارف شد، به کمال رسید و هرکس که جاهل شد، در اسفل‌السافلین ضلالت گرفتار آمد.

این مفسر قرآن ادامه می‌دهد: مبدأ، در امر سراسر این عالم در جریان است؛ دو حرکت در این عالم وجود دارد که اولین آن حرکت اما به تسخیر است و دومی توام  بودن آن حرکت با نظام و نظام است؛ این مسئله کلید قفل توحید است؛ حرکت طبیعی نمی‎تواند مختلف باشد.

این مرجع تقلید تصریح کرد: به تدریج روزها از یک طرف بلند و شب‎ها کوتاه می‎شوند و این نظام همچنان در حال اجراست؛ نه یک شب کمتر و نه یک شب بیشتر؛ همیشه این نظام در حال تغییر در یک مدار مشخص توالی متناسب است.

وی گفت: در خصوص این گرفتن و پس دادن روز و شب در این چرخه، باید به این نکته توجه کرد که چه قوامی است که این طبیعت را خنثی می‎کند؛ آنجا که خداوند می‎فرماید «وَالشَّمْسُ تَجْرِی لِمُسْتَقَرٍّ لَّهَا ذَلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ»؛ عزیز حکیم یعنی قدرت و حکمت لایتناهی.

استاد ادامه می‌دهد: نه آفتاب قدرت درک شب را دارد و نه شب می‎تواند خورشید را در خود جای دهد؛ حرارت خورشید و شکل این حرارت از منبعی که یک میلیون و 300 برابر زمین است باعث ایجاد فصول در روی کره زمین و نظام بخشی به زندگی آدمی می‎شود.

حکمت و قدرت لایزال الهی

وی گفت: این قدرتی که این خورشید با این عظمت که یک ستاره معمولی در جمع ستارگان آسمان است را به این دقت در مدار خود می‎چرخاند که ذره‎ای نقص در این جریان تمام زندگی بشر را زیر رو خواهد کرد، بیانگر حکمت و قدرت لایزال الهی است.

آیت‌الله وحید در پرتو تشریح عظمت خدا اشاره‌ای هم به وضعیت انسان مغرور و متکبر در دنیای کنونی می‌کند و ادامه می‌دهد:  این سران کشورها و ابرقدرت‎هایی که این همه در دنیا جار و جنجال به پا می‎کنند، فراموش می‎کنند که از لقاح اول و اسپرم در تخمکی قرار گرفتند که با ذره‌بین هم دیده نمی‎شود و پس از چند سال عمر دوباره از بین خواهند رفت؛ آنها این سیر را فراموش کرده‎اند که این گونه برای مردم و نظام خلقت و خدا عربده‌کشی می‎کنند.

این مرجع تقلید اظهار می‌کند: اگر کسی این سیر را ببیند و دقت کند عزیز می‎شود و زندگی‌اش تغییر پیدا می‎کند و از همه مهم‌تر خشیت پیدا می‎کند؛ چیزی که بسیاری از مردم آن را فراموش می‎کنند؛ مومنان کم هستند و کمیاب‌تر از کبریت احمر هستند؛ قلب با ایمان بالاتر و اعز من کبریت الاحمر است؛ اگر علم و ایمان باشد انسان به خدا می‎رسد.

وی تاکید می‌کند: نتیجه این بحث آن است که بفهمیم که هیچ نمی‎فهیم و بدانیم که هیچ نمی‎دانیم وهیچ نیستیم.

اشارات شاگرد قدیمی به دغدغه‌های قرآنی آیت‌الله وحید خراسانی

درس استاد تمام می‌شود و فرصت را غنیمت می‌شمارم تا در کنار یکی از شاگردان قدیمی آیت‎الله وحید بنشینم و از حال و هوای درس استاد بپرسم؛ از او پرسیدم که چند سال است در این درس حضور می‎یابید و درس استاد را چگونه توصیف می‎کنید و او می‌گوید: سه چهارسالی است که کرسی درس تفسیر آیت‎الله‎ وحید در مسجد اعظم برپاست و ایشان با مشاهده ضرورت فعالیت در حوزه قرآنی این درس را شروع کردند و دلباختگان مکتب آل‌الله هر چهارشنبه خود را به این درس می‎رسانند.

وی ادامه می‌دهد: ایشان هر روز درهفته درس فقه دارند، ولی چهارشنبه‎ها ایشان کرسی تفسیر به پا می‎دارند.

حجت‎الاسلام موسوی با اشاره به حال و هوای معنوی درس استاد می‌گوید: ایشان چندی است که تفسیر سوره یاسین را بر اساس تفسیر ترتیبی آغاز کرده‎اند؛ ایشان در این درس سعی می‎کنند اصول تفسیری را با نگاه کاملا اخلاقی و عرفانی و دقیق و منطبق بر ادله علمی و عقلی و نقلی و روایی بیان می‎کنند.

امتزاج عرفان و خداشناسی در کلام استاد

وی می‌افزاید: این مباحث طوری ارائه می‌شود که با عرفان و خداشناسی در می‎آمیزد و هر آیه برای شاگردان، تجلی‌گاه سجده و رکوع و قیام و قعود در محضر الهی است.

 نظر دهید »

گذری براثبات حقانیت امیرالمومنین(علیه السلام)

29 مهر 1393 توسط سلاله زهرا

 

گـذری بـر اثبـات حقانیــت امیــر المومنیـن (علیه السلام)

اعتقاد شیعه این است که خلافت و ولایت پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله) ، بلا فصل به امیرالمومنین (علیه السلام) و سپس به نسل پاک یازده نفره اش که آخرین آنها امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) می باشد رسیده است.

SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، شیعیان معتقدند که خلافت پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله) ، بلا فصل به امیرالمومنین (علیه السلام) و سپس به نسل پاک یازده نفره اش که آخرین آنها امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) می باشد رسیده است؛ آیت الله سید علی میلانی در مقاله ای مختصر به ذکر چند نمونه از دلایل حقانیت امیر المومنین (علیه السلام) در مسئله خلافت پرداخته است که در ذیل می آید:

1-    قرآن کریم:

خداوند می فرماید: إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا * الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون  (المائده/ 55)

مفسران و علمای شیعه و اهل تسنن اعتقاد دارند این آیه در وصف امام علی (علیه السلام) نازل شد و به مسئله بخشیدن انگشتری اش به یک فقیر در حال نماز اشاره می کند، برخی از منابعی که این تفسیر در آن ذکر شده  عبارتند از:

منابع شیعه:
1. بحار الأنوار، ج35 / باب 4.
2. إثبات الهداة، ج3 / باب 10.

منابع اهل سنت:
1. شواهد التنزيل، از حسكانی حنفی، ج1، ص161 / ح 216.
2. تاريخ دمشق ابن عساكر شافعز، ج2، ص409 / ح908.
3. تفسير الطبری، ج6.
4. أنساب الأشراف بلاذری، ج2، ص 150 / ح151 ، چاپ بيروت.
5. الصواعق المحرقة از ابن حجر.

و دلالت این آیه کریمه بر ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) واضح است زيرا ولايت آن حضرت را در رديف و در رتبه ولايت ‏خدا و رسولش قرار گرفته است  و معلوم است كه ولايت امر واحدى است كه براى خداوند، در اصل  و براى غير او به تبعیت وضع می شود .

2-    از سنت شریف:


الف : حدیث منزلت: پیامبر (صلی الله علیه و آله) خطاب به امیرالمومنین (علیه السلام) میفرماید: أنت مني بمنزلة هارون من موسى إلا أنه لا نبي بعدي… این حدیث متواتری است که بسیاری از صحابه آن را روایت کرده اند از جمله:

1. صحيح بخاری، كتاب المغازي، بخش غزوة تبوك، ج5/ص129، دار الفكر.
2. صحيح مسلم، كتاب الفضائل، بخش من فضائل علي بن أبي طالب، ج5/ص301/ح3808 دار الفكر.
3. مسند أحمد بن حنبل، ج3/ص50/ح1490.
4. سنن ابن ماجة، ج1/ص42/ح115، دار إحياء الكتب.
5. تاريخ الطبري، ج3/ص104.  و بسیاری منابع دیگر

و دلالتش بر ولایت و امامت امام علی (علیه السلام) پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله) نمایان است زیرا هارون جانشین حضرت موسی (علیه السلام) بود و پیامبر (صلی الله علیه و آله) همان جایگاه را برای امام علی (علیه السلام) توصیف می کند و فقط نبوت را از آن مستثنی می نماید.

ب.حدیث غدیر: پیامبر (صلی الله علیه و آله) در آخرین حج خود فرمود: « ثم قال: يا أيها الناس إن الله مولاي وأنا مولى المؤمنين وأنا أولى بهم من أنفسهم، فمن كنت مولاه، فهذا مولاه ـ يعني علياً ـ اللهم وال من والاه وعاد من عاداه … » این حدیث نیز در بسیاری از منابع اهل سنت ذکر شده از جمله :

1. الصواعق المحرقة،از ابن حجر الهيثمي المكي الشافعي، ص25 ، ط الميمنية بمصر.
2. كنز العمال از المتقي الهندي ، ج1/ص168/ح959، ط 2.
3. تاريخ دمشق از ابن عساكر الشافعي ، ج2/ص45/ح545 ، ترجمة الإمام علي.
4. صحيح مسلم ، ج2/ص362 ، ط عيسى الحلبي بمصر (قريب منه).

و دلالت این حدیث بر خلافت و ولایت امیرالمومنین(علیه السلام) نیز آشکار است زیرا ممکن نیست که “الولایه” در این حدیث را نسبت به قرائنی که در آن وجود دارد حمل به معنای دوست کرد، یکی از این قرینه ها آن است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید :( وأنا أولى بهم من أنفسهم ) این قرینه ای است که ثابت می کند معنی ولایت رسول (صلی الله علیه و آله) و ولایت خدا در اینجا همان “ولایت” است نه دوستی. علاوه اینکه هر انسان عاقلی که آخرین حج خو را می گذارد و عمرش در آستانه اتمام است به مهم ترین و عزیزترین سفارشات خود آنهم در آن شرایط سخت می پردازد.

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

سلاله زهرا

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • شهدا
  • گوناگون
  • اجتماعی
    • خانه داری
    • کودک
  • روانشناسی
  • دین واندیشه
  • طب وتندرستی
  • شعر

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

ساعت

ساعت فلش

اوقات شرعی

ابزار نمایش اوقات شرعی

ذکرایام هفته

ذکر روزهای هفته

حدیث

حدیث موضوعی

بازدید

آمارگیر وبلاگ

صلوات شمار

دریافت کد صلوات شمار

تقویم شمسی

تقویم

آخرین نظرات

  • رحیمی  
    • محدثه بروجرد
    در چگونه برای امتحان درس بخوانیم؟
  • بحرکاظمي  
    • مدرسه علميـه الزهراءکلاردشت
    در چگونه برای امتحان درس بخوانیم؟
  • http://sf1170.blogfa.com در معرفی دمنوش هایی برای فصل زمستان
  • http://sf1170.blogfa.com در معرفی دمنوش هایی برای فصل زمستان
  • حسین در معرفی دمنوش هایی برای فصل زمستان
  • مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع)  
    • مدرسه علميه امام حسن مجتبي (ع) تهران
    در سالم ترین وکم چرب ترین گوشت دربین سایرگوشت ها؟
  • مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع)  
    • مدرسه علميه امام حسن مجتبي (ع) تهران
    در امان ازدل امام حسن(ع)
  • حریم یار  
    • رهپویان ولایت
    • منتطران ظهور
    در آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان هستند/ ماجرای دختری که سه روز بود مرده بود
  • مادری از خطه خلیج فارس  
    • با افتخار مادر چهار فرزند هستم
    در آیت‌الله خامنه‌ای نعمت بسیار بزرگی برای مسلمانان هستند/ ماجرای دختری که سه روز بود مرده بود
  • سلاله زهرا  
    • سلاله زهرا
    در ۱۵ توصیه‌ مرحوم دولابی برای سبک‌زندگی
  • محمدی  
    • من انقلابیم
    در ۱۵ توصیه‌ مرحوم دولابی برای سبک‌زندگی
  • کبوتر حرم  
    • کبوتر حرم
    در فرقه بهائیت
  • حسین در سالم ترین وکم چرب ترین گوشت دربین سایرگوشت ها؟
  • حسین در امان ازدل امام حسن(ع)
  • موسوي  
    • وبلاگ پژوهشی سطح2( مدرسه علمیه الزهرا(س)- دزفول)
    در حضرت زینب(سلام الله علیها)
  • سلاله زهرا  
    • سلاله زهرا
    در فرقه بهائیت
  • سربند  
    • صدرا
    • صدرا2
    • صدرا4
    • صدرا3
    • آوای قلم
    در حضرت زینب(سلام الله علیها)
  • ربیع الانام  
    • « ربیع الانام »
    در کودک وآموزش
  • طلبه زینبیه  
    • زینبیه کرج(سطح 2)
    در یا اباعبدالله الحسین علیه السلام
  • رحیمی  
    • محدثه بروجرد
    در یا اباعبدالله الحسین علیه السلام
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس